From: Amazingmind - Camilla Frøjk <camilla@amazingmind.dk>
Subject: Test: Er du stresset (måske uden at vide det)?

Tag testen - det tager kun 1 minut…

Test: Er du stresset (måske uden at vide det)?

Er du stresset uden at vide det?

Eller ved at blive det…

 
 
Du har sikkert nogenlunde styr på, hvilke symptomer på stress der er alvorlige: hjertebanken, forhøjet blodtryk, hovedpine, trykken for brystet, træthed, depressive tanker etc. Alle sammen signaler fra kroppen om at nu er du gået over stregen. 
 
Men inden alt det her sker, fortæller din krop dig faktisk, at du er på vej ud på et sidespor. Dit åndedræt er et spejl af din tilstand (både mentalt og fysisk). Altså…dit åndedræt fortæller dig, hvordan du har det. 
 
Det betyder, at du kan opdage stress inden det bliver stress. Det betyder at du kan forebygge stress. Det betyder også at du kan forbedre din almene tilstand. Hvis du altså lytter efter hvad kroppen siger.
 

Test dig selv: Lyt og tæl

 
For at få et billede af dit naturlige åndedræt (som det er lige nu), skal du lytte og tælle dine åndedrag i et minut. 
Et åndedrag = indånding + udånding
 
  1. Tag din telefon og find stopuret.
  2. Start uret på en indånding
  3. Tæl hvert åndedrag (indånding + udånding = 1 åndedrag)
  4. Stop, når uret viser 60 sek.
  5. Hvor mange åndedrag tager du på et minut?
 
VIGTIGT: Denne test kan ikke stå alene og er ikke et medicinsk diagnoseredskab. Åndedrættet er en indikator for vores måde at leve på. Mærker du ubehag eller andre stress symptomer skal du reagere og kontakte din læge. (Men hvis du nogensinde har set en amerikansk tv-serie som fx Grey's eller ER - så ved du at der altid bliver tjekket "Vitals" - og det her...dit åndedræt...det er en del af "Vitals"). 


1 - 6 åndedrag pr. minut
Du trækker vejret som en pro.  
Hvis du føler at du er gået i dvale, kan du med fordel træne åndedrætsøvelser, der bringer mere energi og vågenhed til kroppen.
 
7 - 11 åndedrag pr. minut  
Du har et godt og roligt åndedræt. Der er ingen umiddelbare indikatorer på stress i dit åndedræt lige nu. Tag testen et par gange henover de næste dage. Du kan med fordel optimere dit åndedræt i forhold til sportspræstationer.
 
12 - 18 åndedrag pr. minut
Du ligger inden for normalområdet og vil med stor sandsynlighed få meget glæde af åndedrætstræning. Det vil gøre dig mere robust i forhold til stress forebyggelse og håndtering af svære situationer.
 
Åndedrætstræning skærper fokus, hukommelse, koncentration og glæde ved nuet. 
 
Oplever du selv at du føler dig stresset, vil jeg anbefale at du får kontrolleret dit blodtryk og er opmærksom på, hvilke faktorer i din hverdag der måske stresser dig.
 
Over 19 åndedrag pr. minut
Dit åndedræt fortæller dig, at du presser din krop mere end hvad godt er. Du kan med fordel begynde at træne dit åndedræt. Den umiddelbare effekt af åndedrætstræning vil for dig være en balancering af nervesystemet, så du ikke hele tiden er i alarmberedskab.
 

Er det stress?

Det kan være, at tanken allerede har strejfet dig. Du har det ikke super fedt, du er lidt udkørt, stakåndet, irritabel eller ked af det. Og nu opdager du måske, at dit åndedræt faktisk også fortæller dig at noget er lidt skævt.
 
Bliv ikke bange. Åndedrættet er din bedste ven. Din krop vil GERNE samarbejde. Du kan få meget mere ro og balance ind i dit system på kort tid. Hvis du begynder at træne med dit åndedræt i fokus.
 
Det er altid en god ide at lave testen nogle gange – på forskellige tidspunkter – i forskellige situationer. Det vil give dig en god indikation af, om du skal passe ekstra godt på dig selv. 

Brug for klar besked? 
Du er velkommen til at få en 20 minutters afklarende telefonsamtale med mig. Her kan vi sammen finde ud af, hvad du kan gøre i forhold til netop din situation.
>>> Book en gratis afklarende samtale her <<<

Er det svært at ændre åndedrættet selv?

Måske synes du det er svært at lave varige forandringer selv. Måske ved du ikke, hvor du skal starte og hvordan du træner dit åndedræt. Det ved jeg heldigvis - og jeg vil gerne hjælpe dig. 

Når du går til åndedrætstræning hos mig får du et gennemprøvet system, udviklet af Stig Åvall Severinsen (ham der bliver kaldt superhuman og kan holde vejret i 22(!) minutter): Breatheology.
 
Du kan træne dit åndedræt på flere måder. Det kommer helt an på dit udgangspunkt. Og dit mål. Og hvem du er. Du har flere muligheder for at træne dit åndedræt - sammen med mig - og/eller alene:
 
"Jeg finder selv ud af det" - forløb
Du læser med i mine nyhedsbreve og på Instagram og Facebook og laver de øvelser jeg foreslår. Du går til yoga eller mediterer selv.
 
…det er gratis.
 
Individuel åndedrætsvejledning, 75 min. inkl. træningsprogram
Du bliver trænet efter den gennemtestede Breatheology model.
Du kommer til mig og sammen bruger vi tiden på at observere og måle dit åndedræt. 
Vi gennemgår en række øvelser der er tilpasset din situation.
Du får ca. 20 minutters total mental afslapning - hvorefter vi måler igen, så du kan se forskellen med det samme.
Du får et personligt træningsprogram med hjem.
 
Pris 1.000 kr. 
 
Individuelt åndedrætsforløb, 5 x 75 min. inkl. 5 træningsprogrammer
Første session som ovenfor.
Opfølgende sessioner fungerer jeg som din personlige åndedræts-træner. 
Vi registrerer forbedringer, tilretter øvelser og du får et opdateret træningsprogram efter hver session.
Jeg holder dig i gang og sørger for at du hele tiden arbejder mod dit mål.
Afhængig af dit mål med åndedrætstræningen, får du sparring, vejledning og coaching, så du kan blive ved med at arbejde optimalt med dit åndedræt.
 
Pris 4.500 kr.
>>> Book forløb her <<<
 
 
Indtil vi mødes igen...træk vejret...et bevidst åndedrag ad gangen...

Kærlig hilsen
Camilla